Follow Us

Σπιτικά donuts μήλου με κανέλα!

Τα donuts είναι… ιδεολογία! Δεν υπάρχει περίπτωση να βάλεις στη διατροφή σου τα donuts και να μην πάθεις μαζί τους εξάρτηση. Είναι ένα υπερνόστιμο, εύκολο, μοσχοβολιστό γλυκό το οποίο έχει εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς σε όλο το πλανήτη και μάλιστα; Ανεξαρτήτου ηλικίας! Για όλους αυτούς τους λόγους ,λοιπόν, κι εμείς είπαμε να σου παρουσιάσουμε μία σπιτική συνταγή για donuts την οποία θα λατρέψεις.

Υλικά:

Για τα ντόνατς:

2 φλιτζάνια (240γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

2 κ.σ.  baking powder

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

1 1 /2 κ.γ.  mix μπαχαρικών για μηλόπιτα

1/2 κ.γ.  αλάτι

1/2 φλιτζάνι sauce μήλου

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

3/4 φλιτζάνι γάλα (ή γάλα αμυγδάλου)

1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Για topping:

4 κ.σ.  αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

1/2 κ.γ.  κανέλα

Εκτέλεση:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτύρωσε δύο μεσαία ταψιά για donuts με βούτυρο ή ψέκασε σπρέι ψησίματος. Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε ελαφρά το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, τα μπαχαρικά και το αλάτι μέχρι να ενωθούν.

Σε ένα άλλο μπολ ανάμειξης, χτύπησε τη σάλτσα μήλου, το ελαιόλαδο, το γάλα και τη βανίλια μέχρι να ενωθούν κι αυτά. Ένωσε τα στέρεα με τα υγρά συστατικά στο μπολ των στέρεων και δούλεψε λίγο το μείγμα ώστε να απορροφηθεί το αλεύρι. Μετάφερε το μείγμα σε ένα κορνέ ή σε μία σακούλα που έχεις κόψεις τη μύτη της και γέμισε με μείγμα donuts τις θήκες στα ταψιά.

Ψήσε μέχρι να ροδίσουν και με μια οδοντογλυφίδα τρύπησε το κέντρο του donuts να δεις αν βγαίνει καθαρή, τότε θα καταλάβεις ότι έχουν γίνει. Χρειάζονται περίπου 10-12 λεπτά ψησίματος. Βγάλ΄τα από τον φούρνο και άφησε τα donuts να κρυώσουν για 10 λεπτά.

Όταν τα ντόνατς είναι πια κρύα, βάλε το λιωμένο βούτυρο και το μείγμα ζάχαρης-κανέλας σε δύο μικρά ρηχά μπολ ξεχωριστά. Βούτηξε κάθε donut στο λιωμένο βούτυρο και μετά στη ζάχαρη και μετά στην κανέλα. Δοκίμασε ένα ,- γιατί δεν θα μπορείς ν΄αντισταθείς -, και συνέχισε με τα υπόλοιπα.

Καλή επιτυχία

Read More

Don't miss...

Read More