Follow Us

Η σημασία των βασιλικών κοσμημάτων που φορέθηκαν στην κηδεία του Φιλίππου

Το Σάββατο 17 Απριλίου στις 17:00 ώρα Ελλάδος πραγματοποιήθηκε, η κηδεία του Πρίγκιπα Φιλίππου. Η Βασίλισσα Ελισάβετ και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας αποχαιρέτησαν τον δούκα του Εδιμβούργου, σε μία τελετή πλούσια σε συμβολικές αναφορές στη ζωή του και τον γάμο του με τη βασίλισσα. Ωστόσο,αυτό που είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ήταν η επιλογή σε κοσμήματα που έκαναν οι γυναίκες της οικογένειας.

Βασίλισσα Ελισάβετ: H Ελισάβετ επέλεξε να φορέσει στο πέτο της μία καρφίτσα με έντονη συναισθηματική αξία. Πρόκειται για τη Richmond Royal Brooch, από διαμάντια και μαργαριτάρια, και βικτοριανό σχέδιο, που η βασίλισσα κληροδότησε από τη γιαγιά της, Βασίλισσα Μαίρη, όταν αυτή πέθανε το 1953. Η καρφίτσα ήταν δώρο από την πόλη του Richmond στη γιαγιά της για τον γάμο της με Βασιλιά Γεώργιο Ε’ το 1893 και σύμβολο της ιστορίας αγάπης και σύμβολο της ιστορίας αγάπη των παππούδων της. Η Ελισάβετ την φορούσε πάντα σε ξεχωριστές εμφανίσεις, όπως τις πρώτες της ως νεαρή Βασίλισσα με τον Φίλιππο στο πλευρό της, και πιο πρόσφατα στον γάμο του Πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle το 2018. Για τη περίσταση, μάλιστα, η Ελισάβετ είχε αφαιρέσει από τη καρφίτσα το κρεμαστό μαργαριτάρι που τη συνοδεύει. Η βασίλισσα φορούσε επίσης ένα κολιέ με τρεις σειρές μαργαριτάρια και μαργαριταρένια σκουλαρίκια, ακολουθώντας την παράδοση που θέλει τις γαλαζοαίματες να φορούν “άχρωμα” κοσμήματα στις κηδείες.

Kate Middleton: Η σύζυγος του Πρίγκιπα William εμφανίστηκε με το Japanese pearl choker από την προσωπική συλλογή της Βασίλισσας Ελισάβετ, που είχε επίσης φορέσει και η πεθερά της, Πριγκίπισσα Diana. To κολιέ με τις τέσσερις σειρές από μαργαριτάρια και το διαμαντένιο κούμπωμα ήταν μία παραγγελία της Βασίλισσας όταν πολλά χρόνια πίσω η κυβέρνηση της Ιαπωνίας της είχε στείλει δώρο τα πολυτελή μαργαριτάρια. Η Ελισάβετ είχε φορέσει το συγκεκριμένο κολιέ σε διάφορες περιστάσεις, ενώ το 1982 το δάνεισε στη νύφη της Diana για ένα επίσημο δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας, που είχε επισκεφτεί τότε τη χώρα. Η Kate Middleton είχε φορέσει το συγκεκριμένο κόσμημα και στο δείπνο προς τιμήν της 70ης επετείου γάμου της Βασίλισσας Ελισάβετ και του Πρίγκιπα Φιλίππου το 2017. Όμως, αυτή δεν ήταν η μοναδική συμβολική προσθήκη κοσμημάτων στην εμφάνισή της, αφού και τα κρεμαστά μαργαριταρένια σκουλαρίκια που φορούσε ήταν ένας φόρος τιμής στον γάμο της Βασίλισσας: τα Bahrain pearl earrings είναι φτιαγμένα από μαργαριτάρια που δέχτηκε η βασίλισσα ως δώρο για τον γάμο της με τον Φίλιππο.

Καμίλα: Η σύζυγος του διαδόχου Πρίγκιπα Καρόλου απέδωσε τον δικό της φόρο τιμής στον πεθερό της επιλέγοντας να φορέσει μια καρφίτσα με ιδιαίτερο συμβολισμό. Η Καμίλα κατέχει τον τίτλο της συνταγματάρχου στο τάγμα του βρετανικού πεζικού «The Riffles», μία θέση που προηγουμένως ανήκε στον δούκα του Εδιμβούργου. Το ασημί Bugle Horn διακοσμεί τα πηλήκια των σκοπευτών του συγκεκριμένου τάγματος.  Η καρφίτσα με το συγκεκριμένο σύμβολο που φόρεσε η Καμίλα, και αποτελεί προσφορά στους τάγματος του πεζικού, τιμά τη μνήμη του Πρίγκιπα Φιλίππου, που η τελευταία του επίσημη υποχρέωση, το 2020, πριν αποσυρθεί οριστικά από τα καθήκοντά του, ήταν να της παραδώσει αυτή τη θέση.

Πριγκίπισσα Άννα: Η μοναχοκόρη της Βασίλισσας Ελισάβετ και του Πρίγκιπα Φιλίππου θέλησε να τιμήσει τους γονείς της φορώντας ένα ζευγάρι μαργαριταρένια σκουλαρίκια με χρυσό που της είχαν κάνει δώρο σε γενέθλιά της. Το συγκεκριμένο, μάλιστα, σχέδιο προέρχεται από τον Βρετανό κοσμηματοπώλη Andrew Grima, του οποίου ο δούκας του Εδιμβούργου θαύμαζε πολύ τη δουλειά του.

Πηγή: govastileto

- Advertisement -spot_img

Don't miss...

Read More