Follow Us

Τα σχολεία αργούν ν’ ανοίξουν! Πάρε ιδέες για να περάσετε δημιουργικά την υπόλοιπη καραντίνα…

Μένουμε (ξανά) μέσα, μένουμε ασφαλείς! Η καραντίνα είναι και πάλι εδώ… Η καραντίνα είναι ξανά στην ζωή μας και μάλιστα για ακόμα μία φορά έρχεται να μας δείξει το πιο αυστηρό της πρόσωπο.

“Μαμά έλα να παίξουμε “, είναι το ερώτημα που ακούγεται με επιμονή νυχθημερόν στ ΄αυτιά σου και φυσικά τα πιτσιρικάκια σου θα σε κυνηγούν από πίσω, προκειμένου να καταφέρουν να κερδίσουν το ενδιαφέρον σου και λίγο από το χρόνο σου, στην προσπάθειά τους να περάσουν την ημέρα τους διασκεδαστικά και δημιουργικά.

Κι εσύ βέβαια θα πρέπει να ξέρεις πως ανάμεσα στις δουλειές του σπιτιού, το βάσανο της τηλε-εργασίας, αλλά και της εργασίας, τα non stop τηλέφωνα και τις δεκάδες εκκρεμότητες που  θα σε “κυνηγούν”, είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένο να βρεις τον χρόνο και τον τρόπο να ασχοληθείς με τα παιδιά, που βρίσκονται να είναι και πάλι κλεισμένα μέσα σε τέσσερις τοίχους και τις περισσότερες ώρες της ημέρας “καρφωμένα” μπροστά από έναν υπολογιστή.

Ακόμα και μέσα στο σπίτι αν αποζητάς την χαρά, να είσαι σίγουρη πως μπορείς να την βρεις, αρκεί να έχεις όρεξη και φαντασία. Εμείς ,λοιπόν, είπαμε να σου πούμε κάποιες ιδέες για το πως μπορείς να περάσεις δημιουργικά κι αυτή τη καραντινο-περίοδο, που μόλις ξεκίνησε!

Ιδέα πρώτη: Διάβασε βιβλία… Διάβασε πολλά βιβλία. Βάλε το παιδί να διαλέξει το βιβλίο που αγαπά και μαζί του ζήσε την ιστορία. Προσπάθησε να είσαι παραστατική, ενώ για να του εξάψεις ακόμα περισσότερο τη φαντασία, δημιούργησε μία αυτοσχέδια σκηνή, πάρε ένα φακό και κλειστείτε μέσα και το μόνο σίγουρο είναι, πως θα καταφέρεις να χαρίσεις μοναδικές στιγμές στο παιδί σου.

Ιδέα δεύτερη: Αναμφισβήτητα ο… βασιλιάς της καραντίνας είναι τα επιτραπέζια, γι ΄αυτό επιστράτευσε ακόμα και τα πιο παλιά επιτραπέζια που έχεις κατεβάσει στην αποθήκη. Παίξε μανιωδώς μαζί τους, δίνοντας χαρά στα παιδιά και ταυτόχρονα και γνώση.

Ιδέα τρίτη: Γύρισε πίσω το χρόνο και προσπάθησε να θυμηθείς όλους εκείνους τους τρόπους με τους οποίους περνούσαμε εμείς την ώρα μας όσο ήμασταν παιδιά και μέναμε σπίτι. Ανακάλυψε ξανά και ξανά παιχνίδια όπως η “κρεμάλα”, το “πρόσωπο, ζώο, πράγμα”, η παντομίμα.

Ιδέα τέταρτη: Φτιάξε μαζί χειροτεχνίες για τις οποίες τρελαίνονται συνήθως οι μπόμπιρες, όπως επίσης βεβαίως-βεβαίως πολύτιμος βοηθός καραντίνας είναι και τα παζλ!

Ιδέα πέμπτη: Όμως, η αλήθεια είναι πως πάντα είναι η πιο κατάλληλη ώρα για το παιχνίδι του… κρυμμένου θησαυρού! Τόλμησέ το και δεν θα το μετανιώσεις. Άλλωστε, σε ένα σπίτι υπάρχουν δεκάδες απίθανες κρυψώνες. Μαζί βέβαια με το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, “φοριέται” ιδιαίτερα και ο… στίβος μάχης, ένεκα “Survivor”. Κάτι μου λέει πως τα μαξιλάρια του καναπέ θα σου χρειαστούν σίγουρα!

Ιδέα έκτη: Ε και μιας και θα έχετε κουραστεί από το… “Survivor”, σας αξίζει να κερδίσετε ένα έπαθλο… κουζίνας. Βάλτε ποδιές και μπείτε παρέα στη κουζίνα. Μαγείρεψε μαζί με τα παιδιά και θα καταλάβεις γρήγορα πως είναι μία ιδιαίτερη εμπειρία και ένας τρόπος απίστευτης εκτόνωσης. Αφήστε στο τέλος να μαζέψει ο… μπαμπάς! Χαχαχα…

Ιδέα έβδομη: Least but not last μία από τις πιο ωραίες και διαχρονικές ιδέες είναι να δείτε όλοι μαζί ή κάποια καινούργια ταινία ή την αγαπημένη τους ταινία, μαζί βεβαίως-βεβαίως με τα απαραίτητα ποπ-κορν και την πορτοκαλάδα. Γιατί… movie-night χωρίς ποπ-κορν είναι ιεροσυλία.

Αυτά και… καλή σας διασκέδαση!

- Advertisement -spot_img

Don't miss...

Read More