Follow Us

Πένες στο φούρνο με μελιτζάνες, τυριά και κοτόπουλο!

Πένες… Όσοι αγαπούν τις pastes, είναι αδύνατον να μην αγαπούν τις πένες! Αναμφισβήτητα οι πένες είναι ένα από τα κορυφαία είδη ζυμαρικών και αυτό γιατί; Γιατί είναι ιδανικές για όποια μα όποια συνταγή ζυμαρικών κι αν θελήσεις να κάνεις.

Είναι μικρές, κομψές, και το κυριότερο; Δεν λασπώνουν εύκολα, είναι πάντα αλ ντέντε, μιας και τα μακαρόνια – κατά την άποψή μου – μόνο αλ ντεντε τρώγονται! Μόνο έτσι μπορείς να καταλάβεις τη γεύση τους και μόνο έτσι μπορείς ν΄απογειώσεις την συνταγή σου. Επίσης, οι πένες είναι καταπληκτικές στο μαγείρεμα, γιατί λόγω του χαρακτηριστικού ανοίγματος-κοψίματος που έχουν, επιτρέπουν στη σάλτσα να εισχωρήσει και απορροφούν με εκπληκτικό τρόπο, όλη την ουσία του φαγητού.

Μία από τις πιο γευστικές συνταγές που μπορείς να φτιάξεις με πένες, είναι οι πένες με μελιτζάνα, τυριά και κοτόπουλο στο φούρνο. Ένα πιάτο το οποίο αν δοκιμάσεις, σίγουρα θα ερωτευθείς. Άλλωστε, οι μελιτζάνες είναι ένα λαχανικό ιδιαίτερης γεύσης και απίστευτης έντασης.

Μερίδες 4-5 / Προετοιμασία 20 λεπτά

Υλικά:

3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες, σε κύβους
600γρ. πένες
3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε κύβους
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
⅔ φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι μπεσαμέλ ή κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα πικάντικη, τριμμένη, 1 φλυτζάνι Kerrygold
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Κόβετε τις μελιτζάνες σε ροδέλες πάχους 1,5εκ. και τις ροδέλες σε κύβους. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, τις κόβετε στα τέσσερα και τις στύβετε να φύγουν τα σποράκια. Μόλις ολοκληρώσετε την προεργασία της συνταγής, βράζετε τις πένες για 11 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τις σουρώνετε.

Ζεσταίνετε το λάδι σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Κατόπιν, προσθέτετε το κοτόπουλο και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να αλλάξει χρώμα. Τέλος, ρίχνετε τις μελιτζάνες και τις ανακατεύετε για μερικά λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτετε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 20 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες. Ανακατεύετε το μίγμα με τις βρασμένες πέννες και την μπεσαμέλ ή την κρέμα γάλακτος και το μεταφέρετε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος.

Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και το τυρί και ψήνετε το φαγητό στο γκριλ για 15 λεπτά σχεδόν, μέχρι να γκρατιναριστεί και να ροδίσει η επιφάνειά του. Σερβίρετε χωρίς καθυστέρηση, συνοδεύοντας με φρέσκια σαλάτα.

Καλή επιτυχία!

- Advertisement -spot_img

Don't miss...

Read More