Follow Us

Έχεις φάει… vegan καρμπονάρα; Είναι φανταστική!

Καρμπονάρα… Μία μεγάλη αμαρτία! Μία αμαρτία στην οποία οι περισσότεροι απ ΄όλους εμάς, ελάχιστες είναι οι φορές που έχουμε καταφέρει ν ΄αντισταθούμε! Αναμφισβήτητα, πρόκειται για μία από τις πιο κορυφαίες συνταγές της ιταλικής κουζίνας, η οποία λατρεύεται με το ίδιο πάθος σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης!

Φυσικά, η καρμπονάρα μέχρι τώρα ήταν ένα πιάτο… απαγορευτικό για όσους ακολουθούν μία vegan διατροφή. Όμως, σου ξανά λέω μέχρι τώρα! Γιατί; Γιατί σαφώς και υπάρχει τρόπος πλέον και οι vegan να μπορούν να απολαύσουν το συγκεκριμένο γαστρονομικό πειρασμό!

Έτσι, σήμερα είπαμε να φιλοξενήσουμε μία σούπερ συνταγή για vegan καρμπονάρα, την οποία αν δοκιμάσετε, σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη!

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά / Μερίδες 4

500 γρ. Λαζάνια

100 γρ. vegan μπουκίτσες μπέικον

½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα

70 γρ. κάσιους μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς

120 ml γάλα σόγιας χωρίς ζάχαρη ή μαγειρική κρέμα κάσιους

3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

1 ½ κ.σ. διατροφική μαγιά

1 ½ κ.σ. χυμό λεμονιού

¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση…

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το vegan μπέικον για 5 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Το μεταφέρουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Βάζουμε σε blender ή επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) τα κάσιους στραγγισμένα, το γάλα σόγιας (ή την κρέμα κάσιους), το σκόρδο, τη διατροφική μαγιά, το χυμό λεμονιού, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πολτοποιούμε σε ρευστή σάλτσα.

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λαζάνια. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα στην οποία έβρασαν μαζί με τη σάλτσα και το vegan μπέικον. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή επιτυχία…

Read More

Don't miss...

Read More