Follow Us

Σε αυτή τη καλοκαιρινή μακαρονάδα, δεν θα μπορείς ν ‘ αντισταθείς!

Για τους… εραστές της μακαρονάδας, πιστέψτε με αυτή είναι η απόλυτη, καλοκαιρινή μακαρονάδα. Ένα πιάτο στο οποίο είναι σίγουρο πως δεν θα τα καταφέρετε ν ΄αντισταθείτε! Αν τη συνδυάσετε και με ένα ποτήρι λευκό, δροσερό κρασί, τότε μιλάμε για το τέλειο γεύμα του καλοκαιρού. Γιατί όπως και να το κάνουμε και το καλοκαίρι θέλει τη… μακαρονάδα του!

Συνταγή… 

Ένα κιλό μακαρόνια

10 ντοματίνια κομμένα στη μέση

Λίγες ελιές κομμένες σε ροδέλες

Λίγη κάπαρη

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Δύο κουταλιές βαλσάμικο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Φρέσκα φύλλα βασιλικού

½ κουταλάκι κόκκινο πιπέρι

Τριμμένη παρμεζάνα

Αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα ντοματίνια, ελαιόλαδο, το σκόρδο, το βασιλικό, το αλάτι, τη κάπαρη, τις ελιές, το βαλσάμικο και το πιπέρι. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε για 3 ώρες, έτσι ώστε να βγάλει όλες τις μυρωδιές του.

Στη συνέχεια μαγειρεύετε τα μακαρόνια και όταν είναι έτοιμα τα σουρώνετε. Καλό θα ήταν τα μαναρόνια να είναι αλ ντεντε, έτσι ώστε να μην λασπώσουν, για να μπορείτε να καταλαβαίνετε καλύτερα τη γεύση και την υφή του πιάτου σας. Όταν ,λοιπόν, γίνουν τα ζυμαρικά, τα προσθέτετε στο μίγμα και ανακατεύετε με προσοχή χωρίς να τα λιώσετε. Στη συνέχεια σερβίρετε και ρίχνετε από πάνω την παρμεζάνα.

Καλή σας όρεξη!

Read More

Don't miss...

Read More